لیست اختراعات مهدي موسوي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 37
تاریخ اظهارنامه: 1398/03/18
تاریخ ثبت: 1398/03/18
خلاصه اختراع:

مهمترين مشكل جاذب‌ها اين است كه آن‌ها آلودگي‌ها را فقط جذب مي‌كنند و آن‌ها را به مواد زيست‌سازگار تبديل نمي‌كنند. مواد فوتوكاتاليستي آلودگي‌ها را به مواد زيست‌سازگار تخريب مي‌كنند و قابل استفاده مجدد هم هستند. به هر حال يك فوتوكاتاليست خوب بايد شرايط لازم را داشته باشد به عنوان مثال: 1- جاذب خوبي باشد، 2- شكاف نوار مناسبي داشته باشد به طوري كه بتواند در محيط مرئي تخريب كند. به عنوان مثال، تيتانيم دي اكسيد ثابت دي الكتريك خوبي دارد، جدايش الكترون-حفره در آن به خوبي اتفاق مي‌افتد اما شكاف نوار بزرگ آن باعث شده است كه فقط در ناحيه فرابنفش راندمان فوتوكاتاليستي خوبي داشته باشد. از اين رو تلاش بر اين است كه شكاف نوار اين ماده را كاهش دهند. دوپه (آلائيده) كردن يكي ازروش‌هاست. با اين توضيحات، توليد يك ماده‌اي با خصلت دوگانه يعني يك جاذب-فوتوكاتاليست (جاذبي كه آلودگي‌ها را تخريب كند) يا فوتوكاتاليست-جاذب (فوتوكاتاليستي كه قابليت جذب بالايي داشته باشد) مي‌تواند بسيار جالب باشد. نانوساختارهاي صفحه مانند سريم اكسيد دوپ شده از طريق يك روش سونوشيمي جديد توليد خواهند شد. روش سنتزي به گونه‌اي است كه نانوساختارها به صورت صفحه اي روي هم قرار مي‌گيرند و فضاي مناسبي براي جذب ايجاد مي گردد. از آنجايي كه سريم اكسيد خاصيت فوتوكاتاليزوري دارد فرايند جذب مي بايست در محيط تاريك انجام گيرد. بعد از جذب، جاذب (نانوساختار) از محيط جدا مي شود و با قرار گرفتن در معرض نور، فرايند فوتوكاتاليزوري انجام مي‌شود. بنابراين رنگ جذب شده در سطح نانوساختار حذف مي‌گردد و نانوساختار مي‌تواند مجدد براي جذب و فوتوكاتاليست مورد استفاده قرار گيرد. در واقع اين نانوساختار به گونه‌اي طراحي مي‌شود كه پس از انجام فرايند جذب در محيط تاريك، با قرار گرفتن در معرض نور به طور هوشمند خود را براي استفاده مكرر پاك سازي مي كند. البته محلول نانوساختار از همان ابتدا مي‌تواند در معرض نور قرار گيرد كه در اين‌صورت چون هر دو فرايند جذب و تخريب فوتوكاتاليستي همزمان اتفاق مي‌افتند در مدت زمان كمتري حذف رنگ انجام خواهد شد. علاوه بر اين‌ها، با دوپه شدن جذب نور در ناحيه مرئي افزايش مي‌يابد و فرايند فوتوكاتاليستي در نور مرئي قابل انجام است. سريم دوپ شده با مس خاصيت فرومغناطيسي دارد و بنابراين جداسازي آن از محلول رنگ ساده است.

تاریخ ثبت: 1398/06/06
خلاصه اختراع:

در اين طرح با هدف سولفورزدايي فوتوكاتاليزوري از تيوفن به عنوان مثالي از تركيبات گوگردي، نانوكامپوزيت‌ ‏ Cu/Cu2O/BiVO4/Bi7VO13 براي اولين بار با روش سل-ژل تهيه شد. در شرايط بهينه يعني استفاده از اتيلن دي آمين، تانيك اسيد و نسبت 1:1:1 براي عناصر Cu:Bi:V و سپس كلسينه در 750 درجه سانتيگراد نانوذرات كامپوزيتي ‏ Cu/Cu2O/BiVO4/Bi7VO13 با مورفولوژي مكعب مستطيلي و اندازه حدود 50 نانومتر توليد شدند. توليد اين نانوكامپوزيت با روش تك مرحله‌اي بسيار جالب است. در اينجا، نه تنها روش تك مرحله‌اي و همزمان است بلكه همچنين، Cu/Cu2O به جاي CuO سنتز مي‌شود. BiVO4 به عنوان يك نيمه هادي نوع n فوتوكاتاليزور معروفي در ناحيه‌ي مرئي است و قادر است با Cu2O به عنوان نيمه هادي نوع p هترو ساختار با اتصال p-n توليد كند. در اين هتروساختار، Cu2O علاوه بر افزايش ميزان جذب نور در ناحيه‌ي مرئي، اثر هم افزايي الكترون دارد و جدايش الكترون-حفره را تسهيل مي‌كند. Cu فلزي در اين هتروساختار رسانايي را بالا برده و به افزايش راندمان كمك مي‌كند. علاوه بر دلايل بالا، موفولوژي ايجاد شده سطح وسيعي دارد و اين عوامل سبب رسيدن به راندمان سولفورزدايي فوتوكاتاليزوري 92 درصدي در مدت زمان 150 دقيقه تحت تابش نور مرئي شد كه نتيجه‌ي بسيار مطلوبي است.

تاریخ اظهارنامه: 1393/01/05
تاریخ ثبت: 1394/02/19
خلاصه اختراع:

عنصر اختراعي دستگاهي است كه براي فشرده كردن و انسداد جريان گاز/آب در لوله¬هاي پلي اتيلني به كار مي¬رود. فك¬هاي اين دستگاه بر خلاف دستگاه¬هاي مشابه به صورت عمودي قرار دارند و عمل فشرده كردن را انجام مي¬دهند. براي هر فك دستگاه از يك مكانيزم 6 ميله¬اي استفاده شده است كه از هر مكانيزم يك لينك به پيچ انتقال قدرت متصل مي¬گردد و چرخاندن دستگيره اصلي دستگاه باعث بالا و پايين رفتن مهره و در نتيجه نزديك و دور شدن فك¬ها به يكديگر مي¬شود. اين دستگاه داراي وزن 40 كيلوگرم است كه يك نفر به راحتي مي¬تواند از آن استفاده كند. اين دستگاه قابليت فشرده كردن لوله¬هاي با قطر 1 اينچ تا 6 اينچ و با جنس HDPE را دارد. طراحي اين دستگاه به گونه¬اي است كه بر خلاف نمونه¬هاي ديگر براي فشرده كردن لوله احتياجي به كندن گودال بزرگ نمي¬باشد و تنها با كندن گودالي با قطر 45 سانتيمتر مي¬تواند لوله را فشرده نمايد و بدين ترتيب در وقت و هزينه تعميرات بشدت صرفه جويي نمود.

تاریخ ثبت: 1394/12/17
خلاصه اختراع:

سيستم داكت اسپليت، به دليل قابليت كنترل دقيق‌تر روي دما، رطوبت‌زدايي هوا و عدم استفاده از آب نسبت به سيستم‌هاي سرمايش تبخيري كاربرد بيشتري در كشور يافته‌است. اما در سيستم داكت‌اسپليت شبكه توزيع هوا ابتدايي است. تنها ابزار كنترل دماي اتاق مقدار باز بودن دريچه هوا است كه معمولا به دليل دور از دسترس بودن اين دريچه‌ها تنظيم آن امكان‌پذير نيست. همچنين ظاهر دريچه‌هاي استفاده شده در اين سيستم بسيار ساده بوده و تناسبي با معماري امروزي ندارد. علاوه بر اين جهت ورود هوا به اتاق در دريچه‌هاي فعلي ثابت بوده و اين امر مي‌تواند باعث توزيع نامناسب هوا و عدم يكنواختي دما در محيط شود. در طرح پيش‌رو امكان تغيير ميزان باز بودن دريچه به صورت از راه دور وجود دارد. همچنين قابليت تغيير مداوم جهت پره‌هاي بهبوديافته دريچه (swing) تعبيه گرديده‌است. در طراحي اين پره‌ها از ايرفويل NACA2408 استفاده‌شده‌است تا افت فشار دريچه كاهش يابد. براي اتصال پره‌ها از مكانيزم چرخ‌دنده‌اي استفاده شده‌است كه حركت پره‌ها را تقريبا بي‌صدا مي‌كند. دريچه طراحي شده داراي ظاهري مدرن، شكيل و متناسب با معماري داخلي امروزي است و مناسب براي فضاهاي مختلف با كاربري‌هاي متفاوت مي‌باشد. همچنين براي قاب بيروني قابليت تعويض در نظر گرفته شده‌است.

تاریخ ثبت: 1395/11/09
خلاصه اختراع:

دستگاه خورشيدي سنجش فشار هواي انتهايي قطار، يك دستگاه هوشمند براي سنجش فشار هواي انتهاي قطار به خصوص قطار هاي باري متراژي با طول زياد مي باشد مي باشد كه فشار لوله اصلي هواي واگن انتهايي قطار پايش كرده و آن را به صورت بي سيم به لكوموتيو فرماندهي ارسال مي كند ( فشار هواي لوله ي اصلي ۵ بار مي باشد كه اگر اين فشار از محدوده ي ۵ الي ۴.۶ بار كاهش يابد به منزله ي نشتي به حساب مي رود كه در اين صورت به دلايلي واگن ترمز سريع مي كند كه خساراتي را به دنبال دارد ) با استفاده از اين دستگاه هر گاه فشار هواي اين لوله از ۵ بار كاهش يابد دستگاه به صورت آلارم لكوموتيوران را از اين موضوع مطلع مي سازد كه اين امر باعث مي شود از خسارات ناشي از افت فشار و ترمز سريع جلوگيري شود و بدين ترتيب سطح ايمني افزايش مي يابد .

تاریخ ثبت: 1396/01/19
خلاصه اختراع:

دستگاه هسته گير آلبالو مورد اختراع قابليت استفاده در مصارف خانگي و همچنين استفاده در صنعت و اصناف گوناگون مانند شيريني پزي ها، آب ميوه فروشي ها، رستوران ها و ... را داشته و با توجه به وسايل مورد استفاده در آن و روش ساخت دستگاه، قادر به بار گيري چندين آلبالو به طور همزمان جهت هسته گيري، هسته گيري و تخليه ميوه هسته گيري شده بدون دخالت دست و فقط توسط حركت يك دسته مي باشد و اين فرآيند را مي توان با سرعتي در حدود 30 كيلو آلبالو در ساعت و بدون تغيير در ظاهر ميوه پس از هسته گيري انجام داد. همچنين مي توان با افزودن يك موتور الكتريكي به آن، فرآيند هسته گيري را اتوماتيك نمود.

تاریخ ثبت: 1396/08/13
خلاصه اختراع:

دستگاه هسته گير آلبالو مورد اختراع قابليت استفاده در مصارف خانگي و همچنين استفاده در صنعت و اصناف گوناگون مانند شيريني پزي ها، آب ميوه فروشي ها، رستوران ها و ... را داشته و با توجه به وسايل مورد استفاده در آن و روش ساخت دستگاه، قادر به بار گيري چندين آلبالو به طور همزمان جهت هسته گيري، هسته گيري و تخليه ميوه هسته گيري شده بدون دخالت دست و فقط توسط حركت يك دسته مي باشد و اين فرآيند را مي‎توان با سرعتي در حدود 30 كيلو آلبالو در ساعت و بدون تغيير در ظاهر ميوه پس از هسته گيري انجام داد. همچنين مي توان با افزودن يك موتور الكتريكي به آن، فرآيند هسته گيري را اتوماتيك نمود.

تاریخ ثبت: 1396/11/30
خلاصه اختراع:

ظروفي كه براي نگهداري روغن در آشپزخانه‎ها استفاده مي شود بدليل ظاهر نامناسب و نحوه استفاده از آنها سبب شده كه خانم‎هاي خانه‎دار معمولا اين ظرفها را از ديد، خارج كرده و در كابينت مخفي نمايند؛ در نتيجه اين كار ، هنگام نياز به روغن سبب مي‎شود كه براي برداشتن روغن از قاشق يا ملاقه استفاده نمايند كه خود اين كار باعث ريختن مقداري روغن در اطراف ظرف حلبي و همچنين آغشته شدن محيط اطراف اين ظروف مي‎شود كه اين امر براي خانم‎هاي خانه‎دار بسيار ناخوشايند مي‎باشد. وجود اين مشكلات سبب شد اين ايده به ذهن ما خطور كند كه ظرفي را ساخت كه نه تنها جهت نگهداري روغن در آشپزخانه استفاده شود ، بلكه طريقه استفاده از آن به گونه‎اي باشد كه با كمترين دخالت دست، ميزان روغن دلخواه در اختيار مصرف كننده قرار بگيرد.

تاریخ اظهارنامه: 1396/07/02
تاریخ ثبت: 1397/03/20
خلاصه اختراع:

اين اختراع جهت هم زدن سيالات و شبه سيالات و مخلوط كردن سيالات چند فازي در حوزه مواد غذايي است كه مستلزم به حركت درآمدن سيال به گونه اي است كه نه تنها سرعت چرخش به بالاترين ميزان خود برسد (ايجاد جريان برشي در سيال كند)، بلكه تمام سطوحي كه سيال در آن قرار دارد، از دسترس پره‌هاي همزن دور نماند تا يك شرايط ايده آل براي توليد يك محلول غذايي جديد فراهم آيد. همچنين بعد از مخلوط شدن و توليد شبه سيال مورد نظر، با تعويض درب همزن با درب ثانويه، ظرف همزن به ظرف نگهداري ماده غذايي توليد شده تبديل گشته و اين كار باعث جلوگيري از اتلاف وقت و مواد غذايي و آسان‌تر شدن استفاده از ماده غذايي توليد شده خواهد گرديد.

تاریخ اظهارنامه: 1396/12/06
تاریخ ثبت: 1397/09/11
خلاصه اختراع:

اين اختراع مربوط به \\\\\\\\\\\\\\"طراحي و ساخت دستگاه اندازهگيري آزمايشگاهي قوسشدگي تنش در اثر تغييرات فشار منفذي در سنگ متخلخل\\\\\\\\\\\\\\" ميباشد. كاربرد اين اختراع در زمينه ي ژئومكانيك، ژئوتكنيك، زمين شناسي، مهندسي نفت و مهندسي عمران بوده و به طور مستقيم در بهره برداري از مخازن نفت و گاز، مخازن ژئوترمال و همچنين سفره هاي آب زيرزميني مورد استفاده قرار مي گيرد. با توليد نفت از مخازن، تنشهاي كل در زمين تغيير ميكنند. درك كميت و كيفيت اين تغييرات، اثر بسيار قابل توجه در زمينه توليد بهينه از مخازن و صرفه جويي در زمان و هزينه و همچنين توليد صيانتي از مخازن نفت و گاز و ديگر مخازن زيرزميني را دارد. تا كنون راه حل مشخصي براي اندازه گيري اين تغييرات در آزمايشگاه وجود نداشته و فقط يكي از مقادير قوس شدگي تنش از طريق آزمايش هاي برجا اندازه گيري ميشود، كه بسيار پرهزينه است. در اين اختراع، مخزن و محيط اطراف به صورت فيزيكي مدلسازي شده و با تغيير فشار مخزن، تغييرات تنش در اطراف آن با كمك يك سلول فشار اندازه گيري ميشود. بدين منظور يك سيستم آزمايشگاهي طراحي شده است كه بوسيله ي آن ميتوان مقادير قوس شدگي تنش ناشي از توليد و تزريق در مخازن را اندازه گيري كرد.

موارد یافت شده: 37